Σάββατο, Απριλίου 05, 2008

Η ντόπα και οι ήρωες...

Δηλαδή μέχρι τώρα υπήρχε κάποιος που πίστευε ότι είναι μέσα στα -φυσικά- ανθρώπινα όρια η ανύψωση 200+ κιλών πάνω από το κεφάλι; Καλά δουλευόμαστε μεταξύ μας; Δεν λαμβάνω αναβολικά σημαίνει δεν με ανακαλύπτουν ότι λαμβάνω και ο νοών νοείτω!!

Από εκεί και πέρα, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι αθλητές πέρνουν αναβολικά. Απλά εστιάζω στο εν λόγω άθλημα. Η άρση βαρών θεωρείται από τα πλέον "βρώμικα" αθλήματα (γιατί άραγε;;;;) Και η Ελλάδα από εκεί που είχε 1 μετάλλιο κάθε 10 χρόνια στο άθλημα έγινε μέσα σε 2 χρόνια (92-94!!!!!) υπερδύναμη που κόντραρε στα ίσα την Ρωσία! Τώρα πώς συνέβει αυτό:

1. Είχαμε πολύ καλή "φουρνιά" αθλητών;
2. Είχαμε καλή ιατροφαρμακευτική υποστήριξη;
3. 1+2 μαζί;

Όσοι πιστεύετε το 3 κερδίσατε! Γιατί δεν "σκάγαν" αυτά τόσο καιρό είναι το μεγάλο ερώτημα. Απλά ο κόσμος θέλει εθνικούς ήρωες που νικάνε τους "κακούς" που μας "κυνηγούν"! Και οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να του δώσουν. Όμως προσοχή, έπρεπε να έχουν ιστορία που δείχνει το πόσο "κατατρεγμένος" και αδικημένος λαός είμαστε.

Και ποιοι καλύτεροι ήρωες από μια ομάδα επαναπατρισμένων Ελλήνων με αρχηγό (όχι κυριολεκτικά βέβαια, αλλά στο μυαλό του κόσμου) έναν αθλητή που φώναξε "Για την Ελλάδα" στην τελευταία προσπάθεια που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο (στην Βαρκελώνη, ο Πύρρος, σε απάντηση των Αλβανικών αιτιάσεων για την εθνικότητά του φώναξε "Για την Ελλάδα" καθώς σήκωνε τα κιλά που του έδωσαν το χρυσό);

Έτσι φτιάχτηκε εκείνη η ομάδα που πραγματικά σάρωσε τα πάντα για 10 χρόνια. Τώρα βέβαια για διάφορους λόγους, αποφάσισαν να την κάψουν. Ενδεχομένως όχι από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ή την Ελληνική πολιτική ηγεσία αλλά από τρίτους (π.χ. Κίνα) που έβλεπαν τον Ιακώβου να "φτιάχνει" την επόμενη φουρνιά "ηρώων".



Κλείνοντας και για να μην παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μου. Σέβομαι απεριόριστα μερικούς πρώην αθλητές της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών τόσο σαν ανθρώπους όσο και σαν αθλητές. Δυστυχώς όμως έκαναν το λάθος και "τυφλώθηκαν" από τα "δώρα". Τους έταξαν εφήμμερη δόξα και πλούτη και αυτοί τα άρπαξαν χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες.

Το δυστύχημα πιστεύω είναι ότι η πολιτική αυτή έκαψε 11 τρομερούς αθλητές. Μπορεί να μην σάρωναν διαφορετικά τα μετάλλια αλλά ήταν πολύ καλοί αθλητές και σίγουρα θα ξεχώριζαν. Δυστυχώς "την είδαμε" Ανατολική Γερμανία και να τα αποτελέσματα.....



Πηγή : Indy
Συγγραφέας : ...(δυστυχώς δν άφησε κάποιο nickname)

Δεν υπάρχουν σχόλια: