Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2007

Φυλακίσθηκε blogger στην Αίγυπτο....

Καταδικάσθηκε την Παρασκευή(23/2/2007) Αιγύπτιος blogger σε 4 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της εξύβρισης του Ισλάμ και του προέδρου της Αιγύπτου(λές και είναι ο Φαραώ ποια...)!!!
Ο Abdel Karim Suleiman δήλωσε από την αρχή ότι είναι ο συγγραφέας των 8 άρθρων για τα οποία κατηγορείται!Δηλώνει φιλελεύθερος μουσουλμάνος και πως όσα έγραψε αντιπροσωπεύουν απλά και μόνο τις σκέψεις του!!!
Μετά από Η.Π.Α. ,Κίνα και Ελλάδα έρχεται και η Αίγυπτος να μπεί δυναμικά στο club των ηλιθιωδών χωρών που μπορεί το Σύνταγμα τους να αναφέρει ρητά την λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αλλά ακόμα ψάχνουν να βρούν τη σημασία της λέξεως στο λεξικό....Έτσι για να μην ψάχνουν άδικα τους παραθέτω εδώ την σημασία παρμένη από το λεξικό των Τεγόπουλου-Φυτράκη:
ελευθεροτυπία= <ελεύθερος+τύπος> η ΕΛΕΥΘΕΡΗ έκφραση μέσω του τύπου (έντυπου-προφορικού ή ηλεκτρονικού προσθέτω εγώ...)!!
Όταν με το καλό δείξουν προσοχή σε αυτή τη λέξη που ξέρεις....Ίσως και να έχουμε λίγο..να τόσο δα λιγάκι παραπάνω ελευθερία...Μέχρι τότε όλοι εσείς που κάνετε τις μηνύσεις(τηλεβιβλιοπώλη σε σένα μιλάω...) και όλοι εσείς που παίρνετε τις δικαστικές αποφάσεις...να πάτε να ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ...Καλή συνέχεια να χουμε....(αααα και να μήν ξεχάσω...το blog του Suleiman είναι το παρακάτω) --->...αυτό....

4 σχόλια:

eRNeStO είπε...

Φίλε/η σε πάω κάργα! Μόλις μπήκες στην Best Bloggers list στο blog μου. Keep going :)

RoGiN είπε...

Φίλε ernesto σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου :)
Θα συνεχίσω πίστεψε με ;Ρ

Ανώνυμος είπε...

Όποιος-α κι αν είσαι τα πας πολύ καλά αδερφέ!!!συνέχισε την προσπάθεια σου!!!Μιλούσα με τον Ιωάννου(σε ξέρει μου είπε) και είπαμε να φτιάξουμε και οι 3 μαζί κάποια πράγματα....τα υπόλοιπα μέσω e-mail :)

RoGiN είπε...

Ok :) τώρα που μιλήσαμε ξέρεις... :Ρ
Τα υπόλοιπα μεταξύ μας...Και σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σ!