Κυριακή, Ιουλίου 01, 2007

Τουλάχιστον 20.000 άτομα


Μακρύς ο... κατασκευαστικός δρόμος για τους Πολωνούς φυλακισμένους
Λονδίνο
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Η Πολωνία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει περισσότερους από 20.000 έγκλειστους στις φυλακές της χώρας, ώστε να κατασκευαστούν οι υποδομές για τη διεξαγωγή του Euro 2012. Τα στάδια που διαθέτει η χώρα χρονολογούνται από την εποχή του κομμουνισμού.

Ο Πάουελ Νασιλόφσκι, αναπληρωτής προϊστάμενος των σωφρονιστικών καταστημάτων της Πολωνίας, δήλωσε ότι θα μπορούσε να γίνει μέρος ενός προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ, ώστε να υπάρξει ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία.

Η Πολωνία μαστίζεται από έλλειψη εργατών, οικοδόμων κ.λπ. διότι πολλοί έχουν καταφύγει στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπου οι εργασίες τους είναι καλύτερα αμειβόμενες.

Η χώρα θα συνδιοργανώσει το Euro 2012 με την γειτονική Ουκρανία, ενώ η συγκεκριμένη ανακοίνωση από την UEFA τον Απρίλιο εξέπληξε πολλούς στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το BBC.

Τα στάδια που διαθέτει η Πολωνία χρονολογούνται από την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος και απέχουν πολύ από τα αυστηρά πρότυπα της UEFA. Πολλά στάδια θα χρειαστεί να κατασκευαστούν εκ νέου, ενώ υπάρχει σημαντική έλλειψη ξενοδοχείων και δρόμων.
Σημειώνεται ότι, οι φυλακισμένοι στην Πολωνία έχουν εργαστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν σε δημόσια έργα αλλά, ποτέ σε ένα πρόγραμμα τέτοιας έκτασης.πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: