Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2007

Για τον Β.Στεργίου...


"Με βούλευμα η παράταση κράτησης του Β. Στεργίου

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της 8ης Μαρτίου και, παρά το γεγονός ότι το μοναδικό στοιχείο σε βάρος του υπήρξε η κατάθεση ενός αστυνομικού που διαψεύδεται από τα πειστήρια, διώχτηκε ακόμη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μάλιστα κατά... αγνώστων αστυνομικών και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο λόγος για τον 37χρονο οικοδόμο Β. Στεργίου, σε βάρος του οποίου λειτούργησε ακόμη και η επαγγελματική του ιδιότητα, αφού από τις αστυνομικές αρχές τού αποδόθηκε η κατοχή ενός κασμά ο οποίος φέρεται να βρέθηκε στον τόπο των συλλήψεων.

Χθες, ο Β. Στεργίου προσήχθη κατόπιν δικής του επιθυμίας από τη φυλακή στο Συμβούλιο των Εφετών όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο της παράτασης της προσωρινής του κράτησης για ακόμη έξι μήνες. Μάλιστα, έξω από το Εφετείο Αθήνας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση νεαρών, φοιτητών και όχι μόνο, σε ένδειξη συμπαράστασής του.

Ο ίδιος, για άλλη μια φορά, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι συμμετείχε σε πορεία η οποία πραγματοποιήθηκε σε πιο ύστερο στάδιο από τα επεισόδια που είχαν τότε προκληθεί και με αφορμή τα οποία είχαν γίνει πολλές συλλήψεις. Οπως τόνισε το μπλοκ των διαδηλωτών στο οποίο μετείχε, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από την Αστυνομία, που έκανε «συλλήψεις στο σωρό». Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι η ποινική του αντιμετώπιση επιβαρύνθηκε από την ηλικία αλλά και την επαγγελματική του ιδιότητα, καθώς ήταν ευκολότερο επικοινωνιακά να αποδοθεί συμμετοχή σε επεισόδια σε έναν οικοδόμο.

Απ' την πλευρά τους, οι συνήγοροί του εστίασαν στο γεγονός ότι από μια σειρά φωτογραφιών από τη σύλληψή του διαψεύδεται κατηγορηματικά η κατάθεση του αστυνομικού, αφού δεν προκύπτει, όπως είχε υποστηρίξει ο μάρτυρας, ότι ο 37χρονος φορούσε ή είχε στην κατοχή του κατά τη σύλληψη του γυαλιά του σκι και μάσκα. Οι δικηγόροι ανέδειξαν επίσης το γεγονός ότι στα κατασχεθέντα πειστήρια δεν περιλαμβάνεται ο... κασμάς, αν και αναφέρεται στην έκθεση κατάσχεσης.

Για την παράταση ή όχι της προσωρινής κράτησης του Β. Στεργίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ) αιτήθηκαν να τους δοθεί άδεια να επισκεφθούν τον κατηγορούμενο στη φυλακή, η οποία όμως απορρίφθηκε από τους αρμοδίους.


Κ.ΚΑΤ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/08/2007"

Απλά ΝΤΡΟΠΗ....
Σκατά στην Δημοκρατία ΣΑΣ....
Το μόνο στοιχείο μία ψευδής μαρτυρία ενός μπάτσου(που είναι αποδεδειγμένα ψευδής)...
Δικαστές,Μπάτσοι και Ναζί όλα τα καθάρματα δουλεύετε ΜΑΖΙ....
Έχω πολλά να πώ κι όμως από την αηδία που νιώθω δεν ξέρω τι να πρωτοπώ...
Απλά ένα τεράστιο "ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ" .....
Δεν ξέρω τι άλλο να πώ...
Το πούλο όλοι σας...
Ναι,σε σένα αναφέρομαι βλακάκο,αποχαυνωμένε κρυφο-ασφαλιτάκο...
Σε σένα αναφέρομαι ηλίθιε "οργισμένε πολίτη"...
Σε μένα τον ίδιο αναφέρομαι...
Είστε για κλάματα όλοι σας...
Αλλά ποιο πολύ από όλους είμαι εγώ...
Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο τώρα,τελειώνει και το μελάνι....
Μακάρι να ζήσω τη στιγμή της επανάστασης...
Μακάρι να είμαι εγώ αυτός που θα την αρχίσει...
Που ξέρεις ρε φίλε ίσως και να γίνουν τα όνειρα μας πραγματικότητα...
Αλλά ακόμα κι αν δεν γίνουν εκεί θα είμαστε μαζί να παλεύουμε να πραγματοποιηθούν...
Κι ας ξέρουμε από πρίν ότι είναι χαμένη παρτίδα...
Κι ας ξέρουμε ότι θα μας βρίσουν όλοι οι φιλήσυχοι πολίτες...
Θα τους χαλάμε τη σούπα κι ας πονάμε....
Μέχρι να γίνει η Ουτοπία Πραγματικότητα ΕΜΕΙΣ θα είμαστε απέναντι σας...
Μέχρι να αλλάξει κάτι ΕΜΕΙΣ θα χαλάμε την μέρα σας...
Είμαστε ο μεγαλύτερος φόβος σας...καιρός να σας γίνουμε καθημερινός εφιάλτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: