Πέμπτη, Μαΐου 29, 2008

Άλωση...




<<Η Πόλις εάλω>> σαν σήμερα το 1453 έπειτα από ένα χρόνο πολιορκίας από τους Οθωμανούς..

555 χρόνια αργότερα υπάρχουν ακόμα μνήμες και πολλοί οι οποίοι θεωρούν ακόμα την Πόλη Ελληνική...

Τούρκικος-Ελληνικός εθνικισμός σημειώσατε Χ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελληνική από πού ως που; Διάδοχος του Ανατολ. Ρωμαϊκού Κράτους ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία και αυτής διάδοχο κράτος η σημερινή Τουρκία. Η Ελλάδα δημιουργήθηκε κόντρα σ' αυτόν τον κληρονόμο!

HolidaysInPlatamon είπε...

αυτό προσπάθησε να το εξηγήσεις σε στενόμυαλους εθνικιστές ;)

και για να είμαστε και εντελώς ειλικρινής Ελλάδα κ Βυζάντιο γενικότερα έχει σχέση αλλά σε καμία περίπτωση δν είναι το ίδιο όπως πολλοί θέλουν να λένε...

Ανώνυμος είπε...

Ναι δίκιο έχετε, είμαστε κατευθείαν απόγονοι των Αρχαιών. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς που ήταν πολυ-πολιτισμικοί και ζούσαν στην πιο προοδευτική κοινωνια της εποχής τους. Είμαστε του πας μη ελλην βαρβαρος. Βρε ανιστόριτοι και οι δύο οι Τουρκμάνοι ήταν φυλές που ήρθαν στην περιοχή πριν 1000 χρόνια όταν η αυτοκρατορια μετραγε ήδη 600 χρόνια ζωής. Η Ελλάδα γεννηθηκε λόγο του παρελθόντος της, της Ρωμανίας και της κοινης Ρωμιαίκης ταυτότητας της. Κατα την γνώμη μου κρίμα που εγινε κάτι τέτοιο. Πραγματικα δεν αξιζουμε να υπάρχουμε Ειστε αδαης, με βαθύτατη αγνοια για την ιστορία σας/ Πραγματικά δεν έχετε αποψη περι του θεματος... κριμα που σπατάλησα τον χρόνο μου διαβάζοντας τις μαλακίες σας.