Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2007

ΘΕΜΑ - - - τι συμβαίνει εκεί???

Μόλις βρήκα αυτή τη καταγγελία της ΕΣΗΑ εναντίων των εκδοτών της πολιτικής εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"...Σας την παραθέτω και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του για τους εκδότες και τις αγνές προθέσεις τους απέναντι στο φοιτητικο κίνημα και στους δημοσιογράφους που δεν τους κάνουν το χατήρι...

" ΕΣΗΕΑ: «Απαράδεκτοι οι εκδότες του ‘Θέματος’»

Πέμπτη 22/03/2007 19:50

Απαράδεκτη και αντιδεοντολογική χαρακτηρίζει η ΕΣΗΕΑ την απόφαση των συνεκδοτών του «Πρώτου Θέματος», να απολύσουν την τηλεκριτικό, Όλγα Χωμενίδη.
Η Όλγα Χωμενίδη είχε καταγγείλει, με επιστολή της στην ΕΣΗΕΑ, τους Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, Θέμο Αναστασιάδη, Τάσο Καραμήτσο και Παντελή Ζαγοριανίτη, για λογοκρισία, καθώς σταμάτησαν να δημοσιεύουν τα κομμάτια της, μέσω των οποίων ασκούσε έντονη κριτική για τον τρόπο, με τον οποίο έγινε η τηλεοπτική κάλυψη των φοιτητικών κινητοποιήσεων, αλλά και την συμπεριφορά συγκεκριμένων δημοσιογράφων, που μέσω της τηλεόρασης, ήταν επιθετικοί ενάντια στους φοιτητές, χωρίς μάλιστα να της δώσουν ούτε την απαιτούμενη εξήγηση. Η Ένωση (ζήτησε, ματαίως, συνάντηση με τον Τάσο Καραμήτσο), στην ανακοίνωσή της, τονίζει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται, με τον πιο έντονο τρόπο, για την κατάφωρα παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου, Όλγας Χωμενίδη από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Η συνάδελφος απολύθηκε, γιατί κατήγγειλε, με αδιάσειστα στοιχεία, στην Ένωση τη λογοκριτική παρέμβαση της Διεύθυνσης της εφημερίδας στα κείμενα και τα ρεπορτάζ της.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της εργοδοσίας και ζητεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου». "

Φαντάζομαι πως τα συμπεράσματα έχουν ήδη βγεί....Τα σχόλια(comments) δικά σας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: