Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

Ντροπή...


Κρεμασμένα σκυλιά βρέθηκαν στη Κω...(η συνέχεια στο ΠρέζαTV)

Για συνθήκες κτηνωδίας στην Ικαρία απέναντι σε σκυλιά που προορίζονται για τη φύλαξη κατσικιών ελευθέρας βοσκής κάνουν λόγο ντόπιοι και τουρίστες.

Τα σκυλιά, καταγγέλλουν, που τα έχουν ορισμένοι κτηνοτρόφοι, παραμένουν δεμένα και κακοποιημένα σε κεντρικούς και τοπικούς άξονες του νησιού, αλλά και σε χωματόδρομους με προφανή στόχο να αποτρέψουν τις αίγες από καταστροφή χωραφιών γειτόνων.

Μια ζωή δεμένα και με ορατές τις πληγές στο λαιμό τους.
Με κρύο, με βροχή ή και μέσα σε συνθήκες αφόρητης ζέστης τα σκυλιά παραμένουν στα ίδια σημεία υπηρετώντας τους ιδιοκτήτες τους. Για το θέμα αυτό, επισημαίνουν, ενημερώθηκε το Μάρτιο του 2007 και η Κτηνιατρική Υπηρεσία Σάμου.

Πρόκειται, λένε, για περίπου 30 σκύλους, που δένονται από κουτάβια και παραμένουν δεμένοι μέχρι τελικής πτώσης. Μάλιστα επικρατεί τέτοιο κλίμα ώστε διστάζουν να καταγγείλουν επώνυμα το γεγονός διότι φοβούνται αντίποινα από μέρους ορισμένων κτηνοτρόφων.

Οι σκύλοι αυτοί δεν λύνονται ποτέ και παραμένουν εκεί μέχρι την τελευταία τους πνοή. Την επομένη του θανάτου τους τοποθετείται ένας νέος σκύλος για να υποστεί τα ίδια, συχνά και κουταβάκια 2-3 μηνών.

Ενδεικτικά αναφέρουν την περίπτωση ενός σκύλου που «ο ιδιοκτήτης του τον είχε δέσει πάνω στο δρόμο, αλλά είχε ξεχάσει να του αλλάξει περιλαίμιο, καθώς ο σκύλος μεγάλωνε, με αποτέλεσμα να χωθεί στο λαιμό του και να γίνει ένα με το κρέας. Ο σκύλος με το ζόρι ανέπνεε και σώθηκε χάρη στην επέμβαση τουριστών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/05/2007
( FuSmOKer : σχόλιο στο πρέζαTV)

Δεν υπάρχουν σχόλια: