Παρασκευή, Φεβρουαρίου 29, 2008


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 3/3, θα συζητηθεί -πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη- η "σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθηναίων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων-Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων (ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ)".

Στην ιστοσελίδα αυτού του "πατριωτικού" συλλόγου βρίσκει κανείς διάφορα μαργαριτάρια, πχ:

"Ο ΠΣΕΕΔ είναι ο Μεγαλύτερος και αντιπροσωπευτικότερος Στρατιωτικός Σύνδεσμος, εκφράζοντας με τα μέλη του το γνήσιο πατριωτικό εφεδρικό κίνημα στην πατρίδα μας." - "ερευνητική Ομάδα (του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ) (...) συνέγραψε και υπέβαλε Σοβαρή Μελέτη (sic) στο ΥΠΕΘΑ, (..), εις την οποίαν περιγράφονται οι λόγοι άρνησης – υπεκφυγής κατάταξης των νέων στις Ένοπλες Δυνάμεις, η επικρατούσα επικίνδυνη κατάσταση λόγω προεκλογικής απρογραμμάτιστης μείωσης της Στρατιωτικής Θητείας το 2003, που έχει ως αποτέλεσμα την ερήμωση των Στρατιωτικών Μονάδων (...)" - "Η χώρα μας αντιμετωπίζει Εξωτερικά, προβλήματα διεκδικήσεων εις βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας από τους Αλβανούς – Σκοπιανούς και τους Τούρκους, χωρίς εμείς να διεκδικούμε τίποτα και από κανένα και Εσωτερικά με την οικονομική διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Οι δε «πωλήσεις» 28.149 στρατιωτικών απαλλαγών (τρελλόχαρτα) καταμαρτυρούν την θλιβερή σύγχρονη ελληνική τραγωδία."

Με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ, ανακαλύπτει κανείς πως αυτού του τύπου τα σωματεία είναι απολειφάδια των χειρότερων μετεμφυλιακών εφιαλτών της χώρας μας... πχ. δείτε πως επιχείρησαν... εκστρατεία στην Κύπρο το 1997!

Νομίζω δικαιούμαστε να αναρωτιώμαστε τι δουλειά έχει αυτό το ιδιωτικό σωματείο με τη δουλειά του δήμου; Θα πάρει κάποια επιχορήγηση για να προσφέρει κάτι "εθελοντικά"; Θα εκφωνεί ίσως εμπνευσμένους πανηγυρικούς τις "ημέρες των ενόπλων δυνάμεων"; Θα κάνει ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας στου Μακρυγιάννη (όπως παλιά); Απλά θα φέρνει ψήφους;

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως έχουμε μπροστά μας ακόμη μια εμφάνιση των εκλεκτικών συγγενειών της ελληνικής (ακρο)δεξιάς που στοιχίζεται στο συνδυασμό Κακλαμάνη.

Και βέβαια, το "Μνημόνιο Συνεργασίας" πρέπει να βγει στη δημοσιότητα για να δουν οι πολίτες πως διαχειρίζεται ο Δήμος τους πόρους αλλά και που βάζει προτεραιότητες...


πηγή : anoihtipoli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: